Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Akay’dan Bölge Muhtarlar Toplantısı

Akay’dan Bölge Muhtarlar Toplantısı

Sınırdaş mahallelere ortak çözüm arayışı

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Bes ocak Mahalle Muhtarliginda gerçeklesen bölge Muhtarlar toplantisinda planli ve programli çalismanin zaman ve kaynak israfini önleyecegini söyledi.

Akay’dan planli ve programli çalisma vurgusu

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay,  Bes ocak Mahalle Muhtarliginda Bölge Muhtarlari ile bir araya geldi. Baskan Akay, Seyhan Ilçe Emniyet Müdürü Ayhan Ilkar’in da katildigi bölge Muhtarlari toplantisinda, talep ve öneriler, öncelikler, semt pazari ihtiyaçlari ile asayis konusu konusuldu.

MUHTARLAR TOPLANTISINA SEYHAN ILÇE EMNIYET MÜDÜRÜ ILKAR’DA KATILDI

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay,  geleneksel hale getirdigi Bölge Muhtarlari Toplantisini Bes ocak Mahalle Muhtarliginda sürdürdü.  Toplantiya Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Seyhan Ilçe Emniyet Müdürü Ayhan Ilkar ile Bes ocak Mahallesi Muhtari Hasan Can, Türk ocagi Mahallesi Muhtari Osman Kaya, Hürriyet Mahallesi Muhtari Hidir Koluman, Yenibey Mahallesi Muhtari Ismail Tilhe, Alidede Mahallesi Muhtari Cemal Gümüsdamla, Mestanzade Mahallesi Muhtari Abdullah Attar, Bey Mahallesi Muhtari Sahin Özbingül, Sehitduran Mahallesi Muhtari Yusuf Toprak ve Pazarcilar Odasi Baskani Ahmet Akçay katildi.

“ÖNCELIKLERI BELLI BIR PROGRAM DAHILINDE TAMAMLAYACAGIZ”

96 Mahalleye esit ve ayni kalitede hizmet götürmeye çalistiklarini aktaran Baskan Akay, düzenli olarak gerçeklestirdikleri Bölge Mahalle Muhtarlari toplantisiyla halkin ihtiyaci olan hizmeti Muhtarlar araciligiyla dogrudan ögrenme imkani bulduklarini kaydetti. Baskan Akay, Belediye yetkilerinin de katildigi toplantida ortak toplantilarin önemine vurgu yaparak “Bir Mahallede semt pazari var. Yaklasik 150 metre ilerde bos arazi var. Ancak orasi baska bir mahalleye bagli. Bize deniyor ki,”oraya semt pazari yapinsin” 150 Metre ilerde zaten bir semt pazari var. Bu ihtiyaç midir, degil midir? Bu gibi konulari Bölge Muhtarlar toplantisiyla degerlendirip ortak çözüm yolu bulabiliyoruz” dedi.

“ÖZEL DURUMLAR HARIÇ MUHTARLARLA ORTAK YAPILAN PROGRAMA UYACAGIZ”

Planli ve programli çalismanin hem zamanin hem de kaynaklarin israfini önledigini animsatan Baskan Akay,  söyle konustu;

Muhtarlarimizin önceliklerini dikkate alarak programli bir çalisma sürdürecegiz. Hizmet hizini ve kalitesini artirmak amaciyla 9 olan asfalt yama-kaplama ekibimizin sayisini artiracagiz. Ancak bazen özel durumlar olabiliyor. Son olarak Akkapi ve Gülbahçesi Mahallelerindeki yeni yerlesim alanlarinda ASKI’nin alt yapi çalismalari, meteorolojinin yagis uyarisina ragmen vatandasin israri sonucu sürdürüldü. Altyapisi biten sokaklarda yagmur da yaginca ekiplerimiz çamura dönen sokaklarda çalismak zorunda kaldi. Diger ekiplerimizi de bölgeye gönderdik. 1 Kamyon micirla bitecek islem, 3 kamyonla bitmedi. Zaman kaybi oldu ve yapilan program karisti. Bu gibi program disi acil sorunlar olmadiktan sonra Muhtarlarimizla yapacagimiz programa uyarak hizmeti halkimizin ayagina hizli sekilde götürmeyi sürdürecegiz”

“SEYHAN’I MUHTARLARLA BIRLIKTE YÖNETECIGIMIZI HER ZAMAN SÖYLÜYORUZ”

Muhtarlarin en yakin çalisma arkadaslari oldugunu yineleyen Baskan Akif Kemal Akay, söyle devam etti;

“Kimin ise ihtiyaci var, kimin yardima ihtiyaci var, kim ne istiyor? Bunu en iyi Muhtar bilir.  Biz elimizde olan bütçeye göre Muhtarimiza mahallesindeki ihtiyaci soracagiz. Mesela Gençlik Merkezi, Taziye evi ve Çikmaz sokagin açilmasi talepleri varsa önceligi Mahalle Muhtari belirleyecek.  Bu karara Mahalle Meclisleri de katki verecek. Mahalle Meclislerinin de basi zaten Muhtar. Biz de bu alinan karari uygulayacagiz. Elimizdeki kaynagi en öncelikli sorunu gidermek için kullanmak adina Muhtarlarimiz bize yol gösterecek. Her zaman dedigimiz gibi Seyhan’i muhtarlarla birlikte yönetecegiz.”

ILÇE EMNIYET MÜDÜRÜ ILKAY, MUHTARLARI BILGILENDIRDI

Seyhan Ilçe emniyet Müdürü Ayhan Ilkar ise Polisin halkin huzuru, güvenligi ve mutlulugu için görev yaptigini söyledi. Ilkar Muhtarlara uyusturucu kullanimi, asayis, terör gibi konularla alakali bilgi aktardi ve yapilmasi gerekenler hakkinda yol gösterdi.  Toplanti bitiminden sonra Baskan Akay bölge Muhtarlariyla birlikte mahallelerde inceleme yapti.

 

 


  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli